ژنرال های میانماری از سال گذشته و هنگامی که ارتش قدرت را در این کشور در دست گرفت از حضور در جلسات اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) منع شدند. حکومت نظامی میانمار هزاران فعال را پس از سرکوب خونین معترضان بازداشت کرد.
سخنگوی وزیرامور خارجه کامبوج نیز در مصاحبه با خبرنگاران گفت میانمار در جلسه روز پنجشنبه اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) در جاکارتا شرکت نخواهد کرد. این جلسه با هدف یافتن راهکاری برای پیشبرد روند صلح در آستانه اجلاس ماه آینده آسه آن برگزار می شود.
«رتنو مرسودی» وزیر امورخارجه اندونزی نیز اعلام کرد اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی ( آسه آن) از نمایندگان غیرسیاسی میانمار دعوت کرده است تا در جلسه روز پنجشنبه شرکت کنند که تا کنون از سوی حکومت نظامی میانمار تلاشی در این باره صورت نگرفته است.
رئیس اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) از شلیک بمب به بزرگترین زندان میانمار و حمله هوایی در ایالت کارن به عنوان نمونه هایی از افزایش خشونت های اخیر در میانمار یاد کرد. به گفته رسانه های محلی دستکم ۵۰ نفر در این حملات کشته شدند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، در بیانیه ای که از سوی رئیس اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی (آسه آن) منتشر شده آمده است: «ما درباره افزایش تلفات و زجر کشیدن انسان های معمولی و غیرنظامیان در میانمار بسیار نگران و ناراحتیم.»
وی همچنین خواستار خویشتن داری و توقف فوری نزاع در این کشور شد و تمامی طرفین را به گفتگو ترغیب کرد.
اتحادیه کشورهای آسیای جنوب شرقی ( آسه آن) سیاستی درازمدت در مداخله نکردن در امور داخلی کشورهای عضو خود را دارد اما برخی اظهارنظرها نشان می دهد این سازمان خواستار اقداماتی جدی تر در برابر حکومت نظامی میانمار شده است.